Literatura

dzikość snów(pi) (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 

dzika plaża jeszcze jest pusta

jeszcze czeka na szczęście i miłość

na twe kroki uśmiechy i usta

na to wszystko co ci się wyśniło

 

wiatr odwieczny włosów przyjaciel

wizażystek wróg i fryzjerów

w artystycznym hula bezładzie

bez projektu planu i celu

 

dużo ładniej słońce tu wstaje

rozkładając ciepło na piasku

i odwiecznie pięknym zwyczajem

chce radości nie durnego poklasku

 

jeszcze sztormu tylko potrzeba

aby senne dopełnić marzenia

kiedy fale skacząc do nieba

od niechcenia lądują w kamieniach

 

dzika plaża jeszcze poczeka

na twój uśmiech szczęście i miłość

na drugiego dobrego człowieka

na to wszystko czego jeszcze nie było

 

 


wyśmienity– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 7 stycznia 2017 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca