Literatura

Akt (wiersz)

Bartek Wyrostek

Zapalone płuca

szczepione nerki

my raki

 

Płoną nasze żołądki

transfuzyjnie krwawimy

w siebie

 

A języki

nasze splecione

w niemówieniu

 

Ręce niewielkie

palcami w palcach

odciskamy

 

Ja w tobie

ty we mnie

dusze bez wyraźnych porządków i zmartwień

 

Tobie czy sobie podawałem usta

nie chcę wiedzieć

nie wiem.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 stycznia 2017 (historia)

Inne teksty autora

kiedy
Lucky Person
poczekaj
Lucky Person
przyjaciel
Lucky Person
niepokoje
Lucky Person
usiądź
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca