kto piórem zwalcza przeciwności
ten niepokorne wiersze tworzy
z mieszanki światła i ciemności
z uśmiechu lipy płaczu brzozy
zjawiasz się weno zaproszona
dusze ogryzasz aż do kości
poezji nie da się przekonać
gdy w słowach tyle niepewności
choćbym był cichy jak należy
silny jak wiara pokutników
poezji nie da się przymierzyć
ani postawić na świeczniku
kto piórem walczy temu chwała
niech niepokorne wiersze pisze
dla mnie poezja to nieśmiałość
anioła który odszedł w ciszę
światła tańczących na brzegu
szklanki
to tylko w twoim domu ;)