Literatura

wyraźniej (wiersz)

Arkadiusz R. Skowron

rzucanie słów na wiatr ma sens
tylko wtedy gdy są zapisane
na jakimkolwiek papierze
dla pozoru

dla sprawienia wrażenia
że wiatr i słowo są sobie 
pisane i przeznaczone po to

aby i powiewy miały chwilę
kolejnego upozorowania
kształtu

między oczami by wierzyć
w lepsze widoki danego wyrazu
bo słowo się rzekło
drzewa obrazują się wykiwaniem

a prawda czasami się trafia i staje
na rzęsach


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 maja 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca