Literatura

"Szczęście w pędzie" (wiersz)

Rafał_W

 

                                                                        "Szczęście w pędzie"

Szczęście obok jest, tylko chwyć je za ręce.

Jest jak słoik z rękoma dwoma.

Stoi samotnie na koszu na śmieci.

Weź je w ramiona.

Chodzi po odpływach na wodę przy ulicy

Szczęście przechodzi obok Ciebie

Co dnia w przejściu podziemnym

 

Szczęście obok jest,

 tylko chwyć je za ręce,

jest jak słoik z rękoma.

Podnieś je, otwórz wieczko

i chłoń bez końca.

Ono czeka, potyka się, aż je podniesiesz.

Ono z tabliczką nie chodzi.

Ono chętnych na gwałt nie szuka.

Tylko czai się na posępnych i potępionych.

 

Szczęście czeka obok na Ciebie.

Tylko je zauważ.

Może siedzi Ci na ramieniu,

gdy myślami gdzieś fruwasz….

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 7 czerwca 2017, 22:49
"fatalny Rafał 5 czerwca 2017, 23:55"

...widać, że tego dnia troll bawił się x 2, bo w minutę obskoczył dwie pozycje, gdyż jedna z;
"fatalny Rafał 1 czerwca 2017, 18:06"

była mu mało :-)

no ale niziutkie poczucie własnej wartości w okowach grafomanii, tylko na takie "gesty" może sobie pozwolić
Usunięto 3 komentarze
przysłano: 29 maja 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca