Literatura

Więzienie wolności (wiersz)

Katarina / Katarzyna Klatkiewicz-Stuper

rzecz o traceniu własnej twarzy

Zamknięta w wolności więzieniu
Poznaję swojego życia rysy
Słowa pisane o mnie
Bez smaku łez i koloru ekstazy
Próbuję dopasować do tego
Co stworzyłam przez narodziny
Krzywizna dłoni nie wyrówna
Kopca usypanego przez życzliwość
Widnokrąg istnienia
Pochłania ramy fikcji
Smutek nieba przykrywa tęcza
Żal drzew zagłusza gwizd lokomotyw
Które nie dla mnie podróżują
po szlakach losu

Zamknięta w wolności więzieniu
Uczę się imienia swego na pamięć



wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

O mój ty smutku cichy
Krzysztof Kamil Baczyński
Pieśń kupca
Bertolt Brecht
Psalm 4
Krzysztof Kamil Baczyński
Bohater
Krzysztof Kamil Baczyński
Pokolenie
Krzysztof Kamil Baczyński
Pragnienia
Krzysztof Kamil Baczyński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca