Literatura

(dokąd...) (wiersz)

Rafał

***
dokąd spojrzenie jego biegnie ponad światem
tańczą iskierki gwiazd w jego niebie
profesorze dokąd myślą sięgasz
tam gdzie nikt z nas nie

sięga...

trzyma fajkę z hebanu w dłoni
jakby chciał świat cały zmieścić 
na niej.

potem odchodzi w dal bezdenną
profesor co kochał wariatów
smutne widma
postępu...

 

/r.sulikowski/

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 16 sierpnia 2017, 08:03
...tekst z gatunku sobie, a muzom(?)

"(dokąd...)"
- współczesny incipit winien raczej wyglądać, tak;
***[dokąd]
przysłano: 15 sierpnia 2017 (historia)

Inne teksty autora

***dogasły
Rafał
***czarność
Rafał
***przemiana
Rafał
***tak dużo
Rafał
***życie
Rafał
***
Rafał
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca