daj mi zatrzymać się mój panie
choć uczyniłeś rwącą rzeką
każde rozliczyć chcę kochanie
cicho zapytać się dlaczego
ile potrzeba było słońca
by ogród został pożądaniem
żeby nie miało nigdy końca
to co nam niby niepisane
ilu muzyków trzeba było
aby orkiestra wiecznie grała
gdy dojrzewała każda miłość
i nie została zwykłym zamiast
łzy wysychały pod powieką
pozostawała mi niepamięć
choć uczyniłeś rwącą rzeką
daj mi zatrzymać się mój panie
To trudna sztuka mogły być jeszcze odleglejsze.
Wystawionej oceny nie zmieniam.
Za to, co niby niepisane.
Pozdrawiam.