Literatura

nie wystarczy być (wiersz)

Yaro

upadamy
nie podnosimy się 
brniemy w upadłości świata
mało nas mało próśb 
nadchodzi brzemię przyjmiecie je z radością 
zaślepieni zauroczeni jak szkiełkiem błyskotką

 

to co się dzieje naprawdę nie istniej 

 

prawda ukryta nie poszukujesz jej
oczy nie widzą uszy słyszą bieżące wieści 
całe dnie praca ogłupieni telewizją 
internet topimy się im głębiej wchodzimy

muzyka która nie jest muzyką 


znaki znamiona na niebie ziemi na skórze

 

oddzielenie ziarna od plew 
choćby zebrać po ziarnku od każdego
nie wystarczy dla wszystkich mąki na chleb

 

miłość pomylona z cielesnością 
duch umiera razem z ogniem serc 
wyrywamy chleb by nie podzielić się 
segregacja na lepszych i gorszych 


nienawiść chciwość buduje nowy świt

 

nie wystarczy być 
życie nie bajką
życie walką ze sobą

wytrwać ciężko 
znacznie gorzej miłować
i pokusie nie ulec

 


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 11 lutego 2018, 12:59
Lekka niespójność ( bałagan).
4+
Robert noszczyk
Robert noszczyk 12 lutego 2018, 15:42
jest trochę chaosu...
przysłano: 10 lutego 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca