Literatura

~ ANYTYFENOMENOLOGICZNIE DO WIELKIEGO ANIMATORA (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

 

~ ANYTYFENOMENOLOGICZNIE DO WIELKIEGO ANIMATORA
 
Misterium samotności wszechświata
Zawrotnych perspektyw
Nie miewa jasnych definicji
Ni w przededniu ni nazajutrz
Może eksplozja pierwszej myśli
Jest jedynie nieprecyzyjnym początkiem
Szalonej, mega chromej wideoaudycji
Pierwszą żarówką w ciemności
Na progu prześwitu wieczności
Nieidealnej próżni bezmiaru
Przez tajnego włączoną reżysera
W imię sztandaru krwawego koszmaru
 
Misterium samotności wszechświata
Zawrotnych perspektyw
To odcienie skowytu ciszy
Continuum czasoprzestrzenne
Którego prapozorna świadomość
Naduroczyście naiwnego dyrygenta
Przeźroczystości błękitu nigdy nie usłyszy
Bo wolna jest od klęsk jego cieni
Poruszanych krzykiem mijającego czasu
Cichociemnych sił agenta
Animacji wszechprzestrzeni
 
Misterium samotności wszechświata
Zawrotnych perspektyw
Brzemienne jest niewinności nadzieją
Że przestrzeń owa jest wzruszona
Naszą nieświętą w tabernaculum obecnością
W tej klatce złotej otwartej na oścież
Dla delirium spadających gwiazd
I rozpadających ciał
W otchłań nierozpoznawalności
Zwątpienia, chaosu i nietrwałości
Niedośnionych snów
Niedoronionych łez
Wahań niedoczekanych
Niewypowiedzianych słów
Do antyfenomenu nieprzemijalności
 
⊰Ҝற$⊱…………………………………………………………Toruń ~ 13 października 'O4

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 13 lutego 2018, 12:36
- antyfenomenu nieprzemijalności
- delirium spadających gwiazd
- otchłań nierozpoznawalności
- Cichociemnych sił agenta
Animacji wszechprzestrzeni
- Szalonej, mega chromej wideoaudycji...itp./itd.

No to sobie "intelektualnie" pobełkociłeś.
Mi Lo
Mi Lo 13 lutego 2018, 17:50
autor ma tendencje do pustosłowia. a może na taką bajerę lepiej ryby biorą?
Mithril
Mithril 13 lutego 2018, 19:35
...dyrdymalizm
Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski 13 lutego 2018, 19:40
Choć i tak nieco lepiej niż... Dunatyzm
przysłano: 13 lutego 2018 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca