nie wiem kiedy jestem najprawdziwsza
mija mnie tyle czasu a miłość unika jakby uważała
że powinnam zająć się czymś pożyteczniejszym
w półśnie uczucie wyraża siebie po mistrzowsku
gra w niewielkich epizodach a wielkie role zawsze spieprzy
i tak każdego dnia miesza się komedia z tragedią
brakuje reżysera dyrektora artystycznego
garderoby a księgowej nie trzeba
z braku czasu przebiłeś ofertę telefonicznie
choć potem okazało się że po prostu miałeś trochę drobnych
na zbyciu
upchnij mnie w jakimś kącie
dłonie posłużą za wieszaki na koszule
z niedopranymi kołnierzykami