Literatura

Wewnątrz/Zewnątrz (wiersz)

Enturiarium Minuk

Wymiana zdań nieodwołalnie prowadzi do sieci wewnątrz sieci
Rozkład Gaussa kształtuje nawet myśli
Wewnętrzną funkcję od zewnętrznej rozdziela granica
Wirtualna nieskończoność dla tego co wewnątrz
Zewnątrz tylko błysk w oku
Krawędź powierzchni rozlanej wody
Nieznane zbiory liczb rozmarzonych
Biały kokon w którym śnisz
koincendalną epopeję stokrotek kwitnących w rozklekotanych czołgach
Nawet Kanta nie wzruszy los kury która ma gorączkę i nie może już gdakać na Kanta
Groby wzdychają...
Gatunki wymierają...
Ludzie rozmawiają...
Już nawet ptaki rzuciły łagodną toń nieskończoności

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 2 marca 2018 (historia)

Inne teksty autora

Niezależność
Enturiarium Minuk
Włosy planet
Enturiarium Minuk
Przenoszenie
Enturiarium Minuk
Samobójstwo albo poetyzowanie
Enturiarium Minuk
Delikatność
Enturiarium Minuk
Zasada meta-antropiczna
Enturiarium Minuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca