Literatura

granatowy kryształ [2] (wiersz)

das

jestem już widzialny widzą mnie

tu blokowiska i zwykli lokatorzy
[nadchodzi szara widzialna zima
oglądam te ocieplane wieżowce]
gdy chodzę po moim mieszkaniu
dzisiaj z rana widzą mnie ludzie:
 
gdy chodzę przez puste godziny
i mantruję to diamentowe serce°
szare kłębiaste opary na ulicach
dlatego wychodzę z mieszkania°
nie zobaczy mnie tu niewidomy
który czyta coś metodą braille'a
 
nie zobaczy mnie teraz ta matka:
[która trzyma na rękach dziecko
a ja mantruję diamentowe serce
nie powie mi po drodze ta matka
i ten niewidomy zwykłej rzeczy]
jak opary wody w porannej mgle

 

 

 

 

Carbon Based Lifeforms - Neurotransmitter https://www.youtube.com/watch?v=n_Sge9oVSd0


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 marca 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca