Literatura

wybory świadome (wiersz)

Bartek Wyrostek

ciebieście ciszami pieścić 

świat powinność miał całą

lecz drogi mu się oddaliły

od mądrości całej i zasnął

na wezbraniu niemocy próżnej

pozostawił cię na samość twoją

ku patrzeniu słońca

nie światowałaś

a słonecznością zostałaś

i świat schnąć nie nadążał

za swoim zagubieniem

wiesz już czemu

wciąż po słońcu płacze.


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Yaro
Yaro 15 kwietnia 2018, 17:40
po słowiańsku
przysłano: 14 kwietnia 2018 (historia)

Inne teksty autora

kiedy
Lucky Person
poczekaj
Lucky Person
przyjaciel
Lucky Person
niepokoje
Lucky Person
usiądź
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca