kolacja z Emily Dickinson

Jacek JacoM Michalski

naczynia na kuchennym stole

tak samotne jak puste

czekają na strawę dla oczu

miliony wyschniętych kropli

pogryzły sufit plamami

nietoperze żyją wśród sztućców

 

kurz jak dotknięcie boga

zalega na wszystkim

nieśmiertelny papier

zanosi słowa do kufra

każdemu kogo tu nie ma

 

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 17 kwietnia 2018
anonim