przecinek po wszystkim (TR)

Grzesiek z nick-ąd

Właściwie wiersz napisać:
nic, tylko kilka wzruszeń,
jakaś przytulna cisza,
chleba okruszek...

Wróblowy taniec w piasku
lub długość twojej szyi,
gdy w nadchodzącym brzasku
miłość rozchylisz.

Wystarczy się zalesić,
zarosić tylko tyle,
by w tłumie twoich piersi
przytulić chwilę.

Brzozowym bywać listkom,
za twą rozrzutność, wdzięcznym.
I to właściwie wszystko.
Nie trzeba wierszy...

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 21 kwietnia 2018
anonim