tobie bo komu?

Grzesiek z nick-ąd

Tyle tu padło pięknych wierszy

i tyle słów zmieniono w potok,

że pośród rozsrebrzonej treści

zamieniam naszą miłość w złoto.


Mówisz, że potrzebujesz wyznań,

że chociaż raz na jakiś miesiąc,

by przysechł żal na twoich bliznach

po pisaninie do kotleta.


Smutniejesz nagle,gdy się chwalę,

że ciebie biorę kiedy zechcę,

że w tobie jestem duchem ciałem,

że w tobie tak po prostu... jestem.

 

Tyle tu padło słów za darmo,

tyle tu wierszy wybuchało,

a moją miłość, tę niezdarną

jakoś ocalić się udało.

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 1 maja 2018
anonim