Literatura

Tłumy w koronie? (wiersz)

lenuszek09

Tłumy mas, a może masy tłumów?

Płynące rzeki umysłów masowych czy mas umysłowych?

Zdobiące krzewy przydrożne zmasowane dłonie,

czy głowy dziś ucięte, niegdyś w koronie?

 

Masy bijące brawo,

czy prawo masowo kulejące, niby żwawo?

Tłumy cieszą, tłumy śmieszą,

Masy tłamszą, masy zwieszą

w końcu swe głowy…

Dziś ucięte, kiedyś w koronie

tłumów.


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 4 maja 2018 (historia)

Inne teksty autora

Poezja mi wszystko wybaczy
Iza Marcinkowska
​ Jawa czy sen?
Iza Marcinkowska
Oni tu są
Iza Marcinkowska
Uciekam
Iza Marcinkowska
Zanim
Iza Marcinkowska
Sen
Iza Marcinkowska
***
lenuszek09
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca