książkowe uniwersum

slavic player

przytulnie w czytelni

gdzie warunki do egzystencji kulturalnych moli

kiedy w głowie myśl o wszechświatach

z beznadziejnie barbarzyńskimi wyborami

bezpiecznie odległymi w swoich kopiach kopii

 

można w przerwach między hołdami czytania feudałów

a wasalskimi buntami pisania

głupio się rozglądać podróżując wzrokiem

lub podziwiać świat pod paznokciami

 

codziennie przy blasku lampy

grać z czasem na wieczność

 

 

 

 

 

 

 

slavic player
slavic player
Wiersz · 11 maja 2018
anonim