Las

Konrad Koper

Rośniemy w lesie.

Wzrastamy w kierunku słońca - od runa do nieba.

Miewamy gruby pień i stoimy mężnie.

Myślimy, że jesteśmy długowieczne.

 

Niestety obsiądą nas jemioły i obrosną śliskie huby.

( Małe i liczne.)

I zaczniemy obumierać.

 

Las często przypomina ludzkie życie.

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 17 czerwca 2018
anonim