Literatura

zaniemówienie(pi) (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

Jesień nam przyszła trochę wcześniej.

Na parapecie zdycha kwiatek...

Czy ty zielenią jego jesteś?

Czy może jego całym światem?


Po szybie się ścigają krople,

pieni się deszczu origami,

tak jakbyś dała szczęściu w mordę

malując uśmiech pastelami.


Gdzieś na śmietniku wróbel liże

po twoim kocie cięte rany...

Czy byłaś jego pierwszym krzyżem?

Czy też ostatnim zakochaniem?


W kałuży topi się stonoga,

wiatr na ratunek liście niesie.

Nic się nie stało moja droga

to tylko wcześniej przyszła jesień.


 

 


brak ocen
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 15 lipca 2018, 19:30
Niby prosty temat, ale bardzo głęboko napisany wiersz !!
przysłano: 14 lipca 2018 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca