Literatura

oświadczyny czyli memento mori (AG) (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 

nie wszystkie zmieszczą się w tobole

słowa które na pęczki idą

prowadź poezji mnie sokole

pod niebo pełne mego wstydu

 

i ty jaszczurko spod kamieni

prowadź pomiędzy rym niełatwy

bym się otulił w czarnej ziemi

matce niechybnie przedostatniej

 

i ty najmniejszy świata listku

zanim zostaniesz puenty treścią

prowadź mnie poprzez mimo wszystko

które się nie chce zmieścić w wierszu

 

a kiedy wszystko się wypowie

drzewa i ptaki i pan człowiek

na skraju twoich drżących powiek

zostanę wstępem i posłowiem

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 15 września 2018, 10:39
Mądrze i obrazowo ! 5
przysłano: 14 września 2018 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca