Literatura

~ KTÓŻ… ? (w trzech trójwersowych zwrotkach) (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

 

~ KTÓŻ… ?  (w trzech trójwersowych zwrotkach)
 
Któż litery przeistacza w wersy
strofy wpieszcza w wiersze
jeśli nie muzy i elfy
 
Poeta tylko duszę samotną odkrywa 
i zmierza natchnieniem
do sedna… do puenty
 
On tylko nocą nieprzespaną
przelewa w czary liryczne 
zaklęć zgłoski i dźwięki
 
⊰Ҝற$⊱……………………………………………………Toruń ~ 23 września '18                                                                                                                      

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 3 komentarze
przysłano: 23 września 2018 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca