Literatura

~ ILEŻ… PO DWAKROĆ ? (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

 

       ~ ILEŻ… PO DWAKROĆ ?
 
     Ileż…
było już naszych wiosennych nocy
rozsiadłych na bezsennych gwiazdach
spełnionych szczęść w zmysłowym uniesieniu
i ileż las ofiaruje nam jeszcze
wiodących po ziemskich kładkach
ku bezkształtnym cieniom
 
    Ileż…
słaniającego się czasu da jeszcze
łotr dręczący zagadką
ciszy w barwnych szarfach kalendarzy
by przynieść ci mały bukiecik
błyszczący perlistą rosą poezji 
i ujrzeć uśmiech twej twarzy
 

⊰Ҝற$⊱…………………………………………………… Toruń ~ 23 września '18

 


niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 26 września 2018, 12:53
Bez zmian
Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski 27 września 2018, 10:50
i bardzo dobrze... bo

bez wahania wybieram piękno
miast poezji
współczesnej
Arian
Arian 22 marca 2019, 10:28
Sądząc po czytelnictwie, poeta trafia do odbiorcy.
Cóż, w tym jest jakaś metoda.
Usunięto 2 komentarze
przysłano: 23 września 2018 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca