Literatura

leśne struktury (wiersz)

Sumer

 

między

dwoma patykami

miliardy lat

podróży

i niejeden

międzygwiezdny burdel

na tym piachu

mikroskali

 

koryta

po zaginionych strumieniach

ścieżki

na dziejowej emeryturze

spowiadają się

teraźniejszości

z aglomeracji i trójkątów

babilonii

 

okrążyłem jezioro

niczym satelita ziemię

i zaczynam

w pełni rozumieć

treść tej

brutalnej harmonii:

 

jestem jedynym

w swych atomach

banalnym

przypadkiem


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 29 września 2018, 16:47
Ciekawe spojrzenie…
slavic player 29 września 2018, 21:10
Dzięki. Patrzyłem na te patyki i zobaczyłem :)
Patryk Robacha
Patryk Robacha 8 pazdziernika 2018, 14:40
doskonały, a wszechświat czy miliardy lat, zamknięte między patykami stanowią dla mnie poezję.
slavic player 10 pazdziernika 2018, 18:27
Wow! Dziękuję :)
przysłano: 29 września 2018 (historia)

Inne teksty autora

Bramy
slavic player
Przewozy
slavic player
Przystanki
slavic player
miastowe rozkminy
slavic player
kosmiczny turner
slavic player
nowe strategie
slavic player
kuźnia młodości
slavic player
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca