słyszę

Irena Świerżyńska

słyszę 

pani tak z klasą 

ten - rosół gotuje bez kury

 

przyprawy i owszem  cudowne

dokoła wirują

 życie

 

widzisz i masz  wszędzie się sypie

wybieraj

dodaj ostrej papryki

 

czerwono  gorzko i smali

język w słup

i stoi

 

 zostawi smak cierpki

  i

 może

 zaspane oczy otworzy

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 6 października 2018
anonim