postęp

Jacek JacoM Michalski

dom zbudowano z używanych książek

to pisma mistyków albo tanie romanse

rozbiorą go przewracając strony

aż do ostatnich słów eremity

piach pustyni skruszeje w wersach

 

postawią tutaj szklany biurowiec

taki pisuar do którego szcza deszcz

będą w nim roboty przy monitorach

które znają wszystkie zaklęcia i hasła

a studzienki odprowadzą nadmiar światła

 

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 5 listopada 2018
anonim