Twoja pierś nabrzmiała -
miłością i mlekiem
Oczy utkwione w dar -
natury kochania
A serce przepełnione -
troską o przyszłość...
Teraz oddajesz siebie
bez ograniczeń
według potrzeby...
A potem... co potem?
Zostanie miłość -
bez mleka
i oczy -
zmętniałe rozpaczą
i serce -
zbolałe od walki o byt...
Jaki ?...