Nie mów: - zrób to -
lecz zrób!
Nie mów: - kocham -
lecz kochaj!
Nie mów: - pokaż -
ty pokaż!
Nie mów: - pocałuj -
a pocałuj!
Nie mów: - nie martw się, nie zbawisz świata -
pokaż, że zbawiasz świat,
bo martwisz się o innych,
bo umiesz kochać szczerze
I z czułością całujesz na dobranoc! ...