Literatura

jak kamieniem do studni (wiersz)

Yaro

w tą i z powrotem
pod górę za rozumem 
w tą i z powrotem
z górki przypomnieć sobie po co 
cała ta wspinaczka 

 

zajrzeć w pustkę 
w głębię duszy 

ogień co płoną 
kamieniem zwęglonym się skrzy 


serce spękane niczym dzban 
co wodą rosił skroń 
upalnym sierpniem 
gasił pragnienie żniwiarza 

 

wydarte kartki z kalendarza

znaczą czas co upłyną

ogień zbladł w piecu

za oknem szary deszcz

 

przy budzie mokry pies
jego  też szkoda 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Arian
Arian 28 listopada 2018, 18:59
wielu ludzi ma pod góre za rozumem, dlatego wybierają łatwiznę wiary....
nie zauważa sie przy tym, że wiara kosztuje dużo więcej, ma sie rozumieć
Yaro
Yaro 28 listopada 2018, 19:08
oki
Yaro
Yaro 29 listopada 2018, 16:53
wiarę , mądrość się ma lub nie , to jest naturalne.
ważne jest doświadczenie
przysłano: 28 listopada 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca