Literatura

Historiosophie (wiersz)

Arian

La bannière rouge va gagner.
La couleur du sang, la rébellion et se battre.

 

Drapeau blanc sur le mât.
C'est une trahison, un opportunisme, une capitulation.

 

Le chiffon noir règne comme un film d'horreur.
Servilisme, soumission et deuil après la crucifixion.

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Arian
Arian 12 grudnia 2018, 12:15
Co wywalczyliście przez 3o lat demokracji? Od kolejek po cukierki do kolejek po lekarza.
Bida z nedzą.
Agent zastepuje agenta na posterunku.
Bierzcie przyklad z Francuzów jak zwycieżać należy.
Mithril
Mithril 12 grudnia 2018, 15:11
..."A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają."
Arian
Arian 16 grudnia 2018, 15:30
...idiotyzm
oceniać utwór na podstawie wyboru języka

skąd pewność jaki jest język ojczysty
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 12 grudnia 2018 (historia)

Inne teksty autora

Bramy Kijowa
Arian
Do poetów
Arian
Klasyka
Arian
Na Sejm
Arian
Ares
Arian
Biohazard
Arian
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca