Literatura

Lato (wiersz)

Patryk Robacha

 

pojutrze znowu przyjdzie lato 
dziewczęta będą pachnieć słońcem 
a chłopcy ufać polnym kwiatom
noc nagą dzień posiądzie w rzece
do tańca księżyc ruszy z gwiazdą 
gdy świerszcz im skrzydłem zatrzepoce

 

pojutrze znowu przyjdzie lato
świat falą spłynie barw błękitu
na dziecka krzyk za ścianą tato 
gołębie wzlecą z parapetów
ku niebu senność niosąc naszą

 

pojutrze rośnie już na łące 
tam czekasz na mnie strojna w lato
co mam je pod powieką wspomnień   

 

/Haifa/

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 29 stycznia 2019 (historia)

Inne teksty autora

Ważne
Patryk Robacha
Łapy precz od poetów
Patryk Robacha
erotema wzajemności
Patryk Robacha
dzisiaj prawie jutro
Patryk Robacha
(...)
Patryk Robacha
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca