Literatura

Kiedyś nie będzie (wiersz)

Bartek Wyrostek

kiedyś maleńka

może jeszcze

w niedalekościach

będziemy płakać

przez siebie

rzucając sobie

słowa blizny

i mówiąc że błędem

było stawianie stóp razem

na gorącej od miłości ziemi

 

ale kiedyś nie jest

wydarzeniem pewnym

 

ma dzisiaj nawet więcej

światła niepewności

 

nie istnieje!

 

nie ma nawet próby powstania

 

są za to twoje ręce

tak niedaleko czasem

są twoje małe i duże wołania

ja jestem obok

jakbym był częścią

twojego krwiobiegu

więc tańczmy razem

jakby nie było już

świata innych zdarzeń

niż te dobre

jakby my było całością światła

jakby od stóp naszych ruchu

zależało szczęście

jakby kochanie nasze

nie było szczęśliwe

bez kawałków naszych

tak bardzo wyraźnych wspomnień

i czekajmy tylko na więcej

każdego ranka

tak żeby całość

nie zbudziła nam nigdy!

demona niepewności

niedokończonej miłości

którą przerwało jakieś

kiedyś


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 lutego 2019 (historia)

Inne teksty autora

kiedy
Lucky Person
poczekaj
Lucky Person
przyjaciel
Lucky Person
niepokoje
Lucky Person
usiądź
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca