bezpłatni orfeusze

slavic player

 

codziennie stajesz

przed odbiciem

wyrazu siebie

i składasz przemyślenia

do wyjściowej kupy

bo ciągle

w gramatycznej drodze

jeszcze nie przejechałeś

przez granicę swojego

ostatniego zdania

 

ale nie jest źle

zawsze możesz

ruszyć treścią

któregoś z bezpłatnych

orfeuszy

wystarczy że wypożyczysz

na zewnątrz

czyiś świat przedstawiony

slavic player
slavic player
Wiersz · 13 marca 2019
anonim