Literatura

wiersz właściwie o wszystkim (P) (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 

 Gdy jakiś człowiek w jakimś mieście

spotka co wszystkim nam niemiłe,

pomyśl, że właśnie ze mną jesteś

i przytul tak jak mnie tuliłeś


Więc nie płacz synku, że odchodzę,

bo każdy musi, kolokwialnie,

lecz gdy uśmiechnie się przechodzeń

spojrzyj tak jakbyś patrzył na mnie.


Gdy w jakieś książce jakiś autor

do łez cię wzruszy prostą myślą,

wspominaj każde nasze lato

kiedy się ciepłem wzruszaliśmy.


Więc nie płacz synku, że odchodzę

i jeszcze proszę nie zapomnij,

gdy gdzieś usłyszysz śpiew na wodzie,

śmiać się tak jakbyś śmiał się do mnie.


Gdy w jakimś wierszu lub piosence

łzą się przypomni jakieś słowo,

pomyśl, że może moje serce

jest zawsze obok.

 


wyśmienity 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Wioletta Wójcik
Wioletta Wójcik 27 marca 2019, 20:57
..Bo takich serc nam trzeba wielu
co radość dają i natchnienie
więc pisz jak umiesz przyjacielu
o tym co w duszy się Twej dzieje
przysłano: 27 marca 2019 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca