Literatura

Niezbyt (wiersz)

Wojtera Ala

Niezbyt dobrze reagowałam na cudze słowa
wbijające się w klatkę piersiową i łamiące żebra. 
 

Niezbyt dobrze radziłam sobie z samą sobą w ciemnym pokoju,
pośród wygrzebanych z doniczek wspomnień. 

 

Niezbyt dobrze reagowałam na dotyk obcych mężczyzn, 

który płonął chęcią bliższego poznania mnie,
najlepiej wieczorem w ich łóżku, 

ale bez porannej kawy. 

 

Niezbyt dobrze radziłam sobie w szkole,

gdy nauczyciele mówili mi, że straciłam swoją szansę
i zmarnowałam możliwości.

 

To wszystko kuło i wrzynało się pod paznokcie, 
które nie chciały rosnąć. 
 

To wszystko spowodowało, że nie umiałam żyć z nim 
i pokochać go bardziej niż siebie. 

 

A przecież siebie nigdy nie kochałam.


niczego sobie 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Arian
Arian 28 marca 2019, 19:29
niezbyt
Ir
Ir 28 marca 2019, 20:33
kłucie pod paznokciami - ma sens, natomiast kucie pod paznokciami, to błędne użycie słowa "kłuć".
A wiersz słaby.
Konrad Koper 28 marca 2019, 20:51
Tak !
Piotr
Piotr 29 marca 2019, 10:35
Świetny, dodaj głupie "ł”, pokochaj Siebie i pisz dalej.
Yaro
Yaro 29 marca 2019, 18:36
dobry tekst głęboki i szczery...pozdrawiam.
przysłano: 28 marca 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca