Literatura

nie trzeba rozumieć i czuć wszystkiego (wiersz)

Bartek Wyrostek

nie zgadza się trochę układ słów

nie pasuje interpretacji nieskładna interpunkcja

a przecież życia nie chodzą ułożonymi ścieżkami

sprawy się raczej po prostu mają, wydarzają jakoś

coś się mnie zmienność czepia

niestałość i nierówność w poglądach

lecz myślę, ciągle, nierówno ale myślę

zestawiam katalogi tożsamości

ukradzionych na ulicach od ludzi w przeróżnych oknach żyć

nie mogę się zdecydować do kogo przyłożyć serce

kogo kopnąć by zawyły zatrute żyćściegi

w obliczu pana, w obliczu światła

zawsze będąc krok od śmierci (jakiejś)

niech sobie ćmi ta suchość w głowie

jeszcze się wypożarzy ognień na prawdścieżkach

we mnie.

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 11 maja 2019, 11:44
Jest przesłanie…
Yaro
Yaro 11 maja 2019, 15:03
świat jest jednym wielkim kłamstwem , prawda wyjdzie na jaw tak czy tak...
a życie jest kruche niezależne od nas , sterowanie , manipulacja i inwigilacja ...
przysłano: 11 maja 2019 (historia)

Inne teksty autora

kiedy
Lucky Person
poczekaj
Lucky Person
przyjaciel
Lucky Person
niepokoje
Lucky Person
usiądź
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca