gładziłaś
i chciało się żyć
mówiłaś
i chciało się być
chodziłaś - za Tobą rząd
sarny rysie
i ptaki
ślady i kroki znały
poznały nawet Twój stół
to nic
że wielki i tylko wół
czy locha
czuje i chodzi
i może
te ścieżki na swój sposób szanuje
i kocha
to - życie
i tamte wycieczki
1 czerwiec 2019 r