Literatura

deja vu (wiersz)

Sumer

nagle przypomina

sobie siebie wtedy

ale nie chce tylko wspominać

wypominać potem sobie

że nie szukał

własnego drzewa myśli

wraca więc do

zapisanej w kosmosie epoki

z poprzednią czasoprzestrzenią

na podsumowanie

a tam znowu

pamiętliwy on

który tu był

a potem czyli przedtem

ten sam tyle że uboższy

o nadchodzącą

niczym najazd hunów

przyszłość

a tak w ogóle

musiało być

jakoś tam nadrealnie

skoro zarzuca jak sieć refleksję

na to zdarzenie

ale gdzie odpowiedź na

wrażenie wrażenia wrażenia?

może wcześniej tylko

brecha w nieskończoność?

i w końcu zawracając 

obłędnie

dochodzi do swojej

niepamięci


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 czerwca 2019 (historia)

Inne teksty autora

Bramy
slavic player
Przewozy
slavic player
Przystanki
slavic player
miastowe rozkminy
slavic player
kosmiczny turner
slavic player
nowe strategie
slavic player
kuźnia młodości
slavic player
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca