Literatura

zawieszenia (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

dzień jak to dzień

płynie w kolejny

milczenie go zmienia

w tajemnicę

 

wszechwiedzących

zostawia we wczoraj

 

usta oplata gęsto

bez miejsca na uśmiech

opowiadanie radości nie cieszy

 

zapisane słowa brzmią pełniej

uciekają wszystkim dźwiękom

jak dzwon na dnie oceanu

 

jestem niemy każdego poranka

milcząco kłaniam się oknom

noc uwolni krtań

opadając powiekami


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 13 czerwca 2019, 10:20
Zgrabny, tajemniczy…
przysłano: 13 czerwca 2019 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca