Literatura

Życie pod mikroskopem z perspektywy bakterii (wiersz)

abc

 

Chodź nie marnuj czasu na tego typu pierdoły

 

pojedźmy meleksem

kupimy drogie naszemu sercu błyskotki Mejd in Czajna

pamiątki z miasta Padwa północy

pstrykniemy sobie focie przed ratuszem

a jego podziwiać będziemy

z bezpiecznej odległości patrząc na fiasko

tych foremek rodem z piaskownicy

 

ciekawe w którym punkcie ksero

je kserowano?

 

Która godzina wpół do komina a komin otwarty

wpół do czwartej hejnalista zatrąbił o dwunastej

przepraszamy widzieliśmy ciebie ale nie mogliśmy

uwierzyć widząc w mieście św. Tomasza

 

woleliśmy żreć z Zielonej Budki lub Bosko lody ze smakiem

produkcji własnej bo była taka duchota

a ty pod nosem nas szkalowałeś ciemnotę i oświecone

„cipkomaryjki”


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 27 lipca 2019, 12:35
...to tylko moje, wypełnione oddechem spojrzenie - nic więcej

"Chodź nie marnuj czasu na tego typu pierdoły

pojedźmy meleksem
kupimy drogie naszemu sercu błyskotki Mejd in Czajna
pamiątki z miasta Padwa północy pstrykniemy
sobie focie przed ratuszem a jego podziwiać będziemy
z bezpiecznej odległości patrząc na fiasko
tych foremek rodem z piaskownicy

ciekawe w którym punkcie ksero
je kserowano?

Która godzina pół do komina a komin otwarty
wpół do czwarty hejnalista zatrąbił o dwunastej
przepraszamy widzieliśmy ciebie ale nie mogliśmy
uwierzyć widząc w mieście św. Tomasza

woleliśmy żreć z Zielonej Butki lub Bosko lody ze smakiem
produkcji własnej bo była taka duchota
a ty pod nosem nas szkalowałeś ciemnotę i oświecone
„cipkomaryjki”"
Krystyna Morawska
Krystyna Morawska 27 lipca 2019, 22:15
Świetny tytuł.
Propozycja Mithrila dodaje przestrzeni. Pozdrawiam.
Arian
Arian 30 lipca 2019, 16:33
jaka bezmyślna jednomyślność..
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 27 lipca 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca