Literatura

człowiek nie jest pępkiem świata, (wiersz)

absurd

ale pępek świata nie leży też w rozarium

 

Róże nie łączą się w pary. Powinniśmy brać
z nich przykład. Można być pięknym i samotnym.
Można być też zrozpaczoną na czubku wieży, spuszczać
bez końca warkocze, ale to plany dalekosiężne.
Dziś dam się nie ratuje, je się raczej
retuszuje. Słyszał ktoś kiedyś o retuszu róży ?
To daje do myślenia.

 

Róże nie mają też mieszkań- wystarczy im doskonałe
wyczucie równowagi i styl, którego nie podrobi
żaden ciuszek. Można stanąć między różami na jednej nodze
i je naśladować, jednak jedynym
podobieństwem człowieka do róż, będą wyłącznie kolce.

 


Gdy kwiat obumiera,
kwiaty w pobliżu odczuwają stres.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
gaj
gaj 28 lipca 2019, 11:24
"wierzy" - wieży?
28 lipca 2019, 14:57
Kiedy kopiowałem tekst z dokumentu nie zwróciłem uwagi na ten błąd.
Mithril
Mithril 30 lipca 2019, 06:01
....zatem skoro jest wskazany błąd, to należałoby go poprawić
30 lipca 2019, 18:17
Poprawiłem.
przysłano: 27 lipca 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca