INSPIRACJA WIERSZEM STANISŁAWA BARAŃCZAKA POD TYTUŁEM ,,Pan tu nie stał”
Państwo tu nie stali.
My tu staliśmy.
Zwracamy państwu uwagę.
My nigdy nie stajemy z tyłu
Za murkiem przy stoisku.
My tu staliśmy mówimy przecież
Nas na to stać żebyśmy tu stali
Obiema nogami na tej podłodze
Przed państwem a państwo, co?
Stoi państwo sobie za ladą.
Do wspólnego zlotu wiedzie państwo.
Nie stój państwo tak w miejscu!
Nie ruszaj się państwo! Lataj
Państwo w pląsach od końca do końca.
Zawsze znajdzie się coś dla nas.