Literatura

malowany antyk (wiersz)

Sumer

jasno stoi

grecki antyk

precyzyjnie nieożywiony

na kolumnach trzech porządków

że co najwyżej tylko

umiarem sra pod siebie

gdy nikt o nim nie wykłada

a potem podciera się

teoriami estetycznymi

 

ale nakryty

przez ultrafiolet

na niby kiczu

pomnik ze śladami pigmentu

inspiruje go do

tworzenia polis

które maluje

jak wieki temu

zanim wybielono

jego historię


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 19 marca 2020, 13:29
Pewna spostrzegawczość...
przysłano: 19 marca 2020 (historia)

Inne teksty autora

Bramy
slavic player
Przewozy
slavic player
Przystanki
slavic player
miastowe rozkminy
slavic player
kosmiczny turner
slavic player
nowe strategie
slavic player
kuźnia młodości
slavic player
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca