Literatura

Pod gwiazdami (wiersz)

Kamila Nikuła

 

co mi się przytrafiło

kto w to uwierzy

odgłosy duchów

nazwy ulic w pamięci

jak porzucone kroki

 

bo jeśli w nocy oglądasz gwiazdy

jakbyś był dzieckiem

obudzonym na fajerwerki

to znak że jesteś wygnany

z rozmów i spotkań

z hałasu na ulicach

z czasu który biegł

 

lecz kto w to uwierzy

za mną płoną mosty w świetle

świąteczne iluminacje

a tu mosty znikają w ciemności

 

tam na świecie pociągi i samoloty

i ty w samochodzie

słuchasz smutnej piosenki


przysłano: 29 września 2020 (historia)

Inne teksty autora

Miasto umarłych
Kamila Nikuła
Odpocznienie
Kamila Nikuła
Sto lat
KamilaNikuła
Podróż przez dolinę
Kamila Nikuła
Rozmowa z łotrem
Kamila Nikuła
Poranny
Kamila Nikuła
Jego dom nad jeziorem
Kamila Nikuła
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca