Literatura

BLISKI NIEZNAJOMY (wiersz)

Jusiak

 

Jest gdy go potrzebuje

i wtedy gdy go pragnę.

Pomaga gdy opadam z sił

i przychodzą chwilę straszne.

Otula mnie ramieniem,

gdy zimniej jest mi w nocy.

Tak to właśnie on,

mój bliski nieznajomy.

 

Gdy słyszę go codziennie,

gdzieś w środku sama wiem,

że bez tego człowieka

inny był by mój dzień.

A tak nocami błogimi

leżąc w łóżku moim,

wiem że przyśni mi się on

mój bliski nieznajomy.

 

Gdy widzę jego zdjęcie

uśmiecham się szeroko ,

bo widzę piękne oczy

i jego tak wysoko.

Pnie się coraz wyżej

spełniając swe marzenia.

Każdemu życzę takiego przyjaciela.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 3 stycznia 2021, 19:26
...antytekst
przysłano: 2 stycznia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca