Literatura

Siła w nas (wiersz)

EmS

Człowiek martwi się na zapas i pesymizm zjada go.. Chce, by wszystko było dobrze, czasem pomóc nie ma kto.. Może gdzieś w następnym życiu, jeśli takie czeka nas.. będzie chociaż trochę łatwiej i miłości więcej w nas. Ona zawsze będzie ważna i pomoże wierzyć nam, że marzenia pospełniamy, nikt nie będzie więcej sam. Wiara zawsze czyni cuda, a zwątpienie ściąga w dół, więc z nadzieją, że się uda załagodźmy smutek, ból. Bo to przecież nasze życie, ono najważniejsze jest; miłość, wiara i nadzieja - te wartości zamiast łez. Pamiętajmy o tym zawsze, gdy nam życie daje w kość, kiedy nikt nas nie rozumie i czujemy tylko złość. Więc odrzućmy wszelkie troski, niech rozbłyśnie płomień w nas.. bądźmy szczerzy, bądźmy prości, wielka siła drzemie w nas.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 5 lutego 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca