Literatura

TAO THE WAY OF NATURE #2 (wiersz)

das

śniło mi się że czytałem chińską księgę przemian na
tych-niszowych-angielskich-i-francuskich-portalach°
składała się z 64 rozdziałów a każdy rozdział to opis
jednego znaku składającego się z 6 - linii poziomych
linia ziemi i linia wody linia wiatru linia ognia linia°
serca linia umysłu 6 linii natury które formują znak

a znak tworzą żywioły w przestrzeni serca xinshen°
heksagram-system-energetyczny-świadomości-aura
chińska księga przemian opisuje te 64 znaki umysłu

 

śniło mi się że czytałem chińską księgę przemian na
tych-niszowych-angielskich-i-francuskich-portalach°
medytuję w ciszy nad znakami starożytnej alchemii
w tym ocieplanym mieszkaniu w osiedlowym bloku
chińska księga przemian 64 jest prosta i przejrzysta°
linia ciągła mentalny żywioł i przerywana jego brak

a znak formują zdania w przestrzeni serca xinshen°
heksagram-system-energetyczny-świadomości-aura
chińska księga przemian opisuje te 64 znaki umysłu

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 pazdziernika 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca