Literatura

Do zobaczenia (wiersz)

Andrzej 2499mnpm

Powiedz mi proszę - do zobaczenia , 

nie mów mi proszę  - żegnaj.

Pozostaw nadziei choć iskrę ,

by wierzyć, że usłyszę  - kocham ,

 - twego serca mi trzeba . 

Tak mi mów do zobaczenia .

Jutro spotkamy się znowu ,

nad brzegiem wiślanym , 

nad morzem szumiącym, 

 gdzie kwitną kasztany , 

gdzie słowa i myśli gorące .

Powiedz mi proszę , do zobaczenia , 

pobiec chcę znowu ku słońcu by ,

we dwoje ,

 - poszukać  przeznaczenia .

Jutro obudzić się pragnę , 

spełniony w swych marzeniach ,

 - ze szczęścia , 

bo ostatnie twe słowa ,

nie były mi żegnaj ...

- Lecz do zobaczenia .

 

 

 


przysłano: 29 maja 2022 (historia)

Inne teksty autora

List
Andrzej
Wolności.
Andrzej
We dwoje
Andrzej
Prezent
Andrzej
Zdrowie
Andrzej
Karolina
Andrzej
Tylko Ja .
Andrzej 2499mnpm
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca