Literatura

Uzdrowienie niewidomego z Betsaidy (wiersz)

Kamila Nikuła

 

 

pierwsze jest poznanie rąk
pierwszy jest dotyk który wyprowadza
na drogę gdzieś poza siebie

i cień z cieniem — jeszcze kołysze się
jak las
wokół wsi z której nie było wyjścia

czuję słońce na sobie
i widzę ciebie jak cień 
i proszę o więcej
więcej niż cień

*
a kiedy znów cię spotkam
by ujrzeć ponownie
jak barwy w wiosennym ogrodzie
to wiem —

nie powrócę już do Betsaidy

 

przysłano: 26 lipca 2022 (historia)

Inne teksty autora

Tak nas widzę
Kamila Nikuła
Prom
Kamila Nikuła
Miasto umarłych
Kamila Nikuła
Odpocznienie
Kamila Nikuła
Sto lat
KamilaNikuła
Podróż przez dolinę
Kamila Nikuła
Rozmowa z łotrem
Kamila Nikuła
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca